De Ontwerper

 

Mijn naam is Elrik van Meerveld. Als oprichter van Lion lichtontwerp ben ik nauw betrokken bij alles wat er ontworpen en geproduceerd wordt.

 

Als designer ben ik altijd opzoek naar nieuwe technieken en nieuwe materialen. Zodra ik een nieuw materiaal of een nieuwe techniek ontdek begint er een creatieve stroom te lopen die bijna niet te stoppen is. Welke combinaties kan ik maken? Welke vormen zijn mogelijk? Het geeft mij tomeloze energie om uit die eindeloze hoeveelheid mogelijkheden de juiste ideeën te selecteren. Hoe de nieuwe mogelijkheden en beperkingen uiteindelijk samengesmeed worden tot een nieuw ontwerp voelt als een logisch gevolg van het materiaal, de techniek en mijn creativiteit.

 

Naast deze interne drijfveer om iets nieuws te creëren zijn er ook een aantal belangrijke waarden die ik nastreef: Schoonheid, eenvoud, duurzaamheid en eerlijkheid zijn waarden die ik in al mijn ontwerpen meeneem. Ik hoop daarmee iets moois toe te voegen aan deze wereld.

 

Achtergrond: Mijn interesse voor ontwerp, productie, techniek en materialen hebben ertoe geleid dat ik in 2016 Lion lichtontwerp heb opgericht. Dit alles is voorafgegaan door een studie Industrieel Ontwerpen aan de Universiteit van Delft gevolgd door een opleiding aan de Lighting Design Academy in Amersfoort. 

 

Onze visie

Lion lichtontwerp is een Nederlands designmerk, opgericht in 2016 door Elrik van Meerveld. Wij hechten groot belang aan het ontwerp en de kwaliteit van onze producten. Doordat we ons laten leiden door de natuurlijke mogelijkheden van ons materiaal krijgen onze ontwerpen een vanzelfsprekende eenvoud die als harmonieus wordt ervaren. Deze eenvoud en harmonie zorgen voor de tijdloosheid van onze ontwerpen. Door hierbij lokaal vakmanschap te combineren met moderne productietechnieken zijn wij in staat om unieke armaturen van hoge kwaliteit te ontwikkelen.

 

 

Als bedrijf voelen wij het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om een positieve bijdrage te leveren aan onze omgeving. We streven daarom naar een open en positieve communicatie met collega’s, partners en klanten. Daarnaast zijn we continue op zoek naar mogelijkheden om duurzame productie te stimuleren. Dit uit zich door het gebruik van gezonde werkmethodes, oog voor duurzame materialen en producten met een lange levensduur. Zo dragen wij letterlijk en figuurlijk bij aan een positief klimaat. 

Onze naam: Lion Design


We zitten in een transitie van onze naam Lion lichtontwerp naar Lion Design.  


Lion is een samentrekking van licht en ontwerp; li-on. Bij onze ontwerpen hebben we niet alleen aandacht voor het design van het armatuur. We vinden het ook erg belangrijk dat uw woonomgeving of werkomgeving prettig verlicht is. 

Copyright 2017, Company Name   -   Disclaimer